Nytäppets badplats

En av Blekinges finaste badplatser ligger precis öster om Matvik, där man kan välja att bada från sandstrand med lång flytbrygga eller från klipporna med trampolin på cirka 2 meters höjd. Här finns även toalett och en jättefin grillplats.

Camping är förbjuden
Du får inte heller ta med dig hunden in på området.
Förbuden är tydligt skyltade vid parkeringen. Vänligen respektera detta.

Badplatsen har mycket begränsad parkering, så har du möjlighet att ta cykeln hit är det uppskattat av alla. Samtidigt slipper du själv krångla med att hitta parkeringsplats

Parkeringsproblemen
De senaste åren har badplatsens parkering varit full av bilar med takhållare för kajaker, och hela släp speciellt för kajaktransporter. Vid dessa tillfällen har det bara varit plats för två-tre badgäster att parkera, och badplatsen får istället vara tom – vilket så klart är helt galet när kommunen håller med renhållning, toaletter och bryggor.
Ännu mer galet är det om det skulle inträffa en olycka och räddningstjänsten inte skulle komma fram i den ofta kaotiska parkeringssituationen.

Till dig med kajak
ARK56 har anordnat en speciell flytbrygga för kajaker i Matvik precis intill Matvikspaviljongen. Här har ni förutom kiosken gott om plats att parkera på. Kontakta även Kajak Syd och hör om ni istället kan parkera och sjösätta på deras anläggning strax innan badplatsen.

Vattentemperatur och kvalitet
Den här sidan visar de senaste mätningarna vad gäller algblomning och även vattentemperatur.
https://www.allabadplatser.se/a/blekinge-lan/karlshamn/nytappet/1524/

Vill du se temperaturen i realtid laddar du ner appen från Karlshamns Energi, där du kan kolla Kollevik. Vi hoppas kunna se även Nytäppet där i framtiden.
https://www.karlshamnenergi.se/liveuppdaterade-badtemperaturer/